1 iun. 2012

Un apel

E un text incarcat de multe informatii sintetizate cat mai pe scurt, dar si de emotie. Suntem intr-o situatie disperata, cu frumosul nu mai merge, si de fapt nu a mers niciodata. Suntem obligati sa ne schimbam alegerile. Daca exista vreo parte pozitiva, aceasta este: ne putem opri din distrugere, avem libertatea de alegere! Inainte sa cititi, amintiti-va: noi oamenii nu avem nevoie sa mancam carne si niciun alt produs de origine animala!

"Ce fel de scuza poate fi asta: "Dar mie imi place sa mananc carne si lactate!" Viata pe pamant cu siguranta nu se bucura de pe urma consumului tau de carne si lactate. Animalele nici ele nu se bucura sa fie exploatate, torturate si macelarite ca tu sa te bucuri de carnea si secretiile lor. Generatiile care iti vor urma cu siguranta nu iti vor multumi ca ai pus placerea ta personala deasupra viitorului umanitatii intregi.
In jur de 10.000 litri de apa si 15 kg grane sunt consumate pentru a produce 1 kg de carne de vita, in timp ce 40.000 de oameni mor din infometare si 6000 din cauza lipsei de apa potabila, in fiecare zi. Peste 20.000 din acestia sunt copii... atatia copii nevinovati care mor zilnic.
Agricultura animala, care este direct responsabila pentru 80% din defrisarile de pe intreaga planeta, necesita in decursul a fiecare 5 ani eliberarea unei suprafete de padure tropicala care echivaleaza teritoriul Greciei. Omenirea a asanat jumatate din zonele mlastinoase ale planetei in favoare intretinerii septelurilor. Pierdem zilnic 135 de specii de plante si animale cunoscute si generam mai multe emisii de dioxid de carbon pe acesta cale decat prin intreg sistemul de transport uman de pe glob. Iar statisticile legate de efectul de sera nu iau in calcul si emisiile de metan cauzate prin agricultura.
Animalele crescute pentru carne consuma 40% din tot pestii crescuti de oameni sau pescuiti, acestia fiind macinati si adaugati la furajele lor. In acelasi timp, 50% din toate culturile noastre reprezinta tot hrana pentru animalele din ferme. Da, dam 50% din vegetale animalelor, in timp ce recifele de corali sunt distruse din cauza cresterii temperaturii si acidificarii oceanului, cauzate tocmai de emisiile de sera provenite din insasi industria care subjuga animalele.
Planeta este ruinata in favoarea adictiei noastre pentru carne si lapte in timp ce sunt copii care mor de foame, iar voi gasiti scuze pentru a epuiza viitorul propriilor copii si pentru animalele care sufera ingrozitor. Corectati-ma daca gresesc, dar viata unui copil nu trebuia sa fie de nepretuit? Nu ati face un sacrificiu pentru a salva viata unui copil? dar viata a 20.000 in fiecare zi? Iar cu viitorul fiecarui copil de pe planeta si generatiile urmatoare de copii cum ramane? 
Alegerile tale nechibzuite si distructive au impact direct asupra urmasilor mei, si da-mi voie sa iti spun, asta nu imi place!
Nu e de mirare ca oamenilor le pasa atat de putin de alte forme de viata de pe planeta, cand majoritatea speciei noastre nu se preocupa nici pentru viitorul propriilor urmasi, suficient cat sa infrunte realitatea si sa evolueze intr-o entitate mai putin auto-distructiva."
Anthony Damiano
Fondator AELLA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...