The death of one is a tragedyTare energizant:
But death of a million is just a statistic.
27 mai 2012
Sa nu va fie teama...
22 mai 2012
Despre vina
Pe foarte scurt si simplificat, vinovatia este starea afectiva a unui individ cand acesta experimenteaza un conflict intre ce a facut si ceea ce ar fi fost corect sa faca, conform credintelor lui. Prin extensie, poate fi si conflictul de a nu fi facut ceva ce individul crede ca ar fi trebuit sa faca. Sentimentul de vinovatie nu anunta obligatoriu o vina reala, dar garanteaza existenta unui conflict intre credintele individului si actiunile sale. Credintele pot fi insa neautentice, adica pot fi inoculate, invatate sau impuse (de exemplu notiunea de pacat din crestinism).

Acesta este mecanismul: mancatorul de animale vede, afla, stie, sistemul de aparare consolidat de cei 3 N (normal, natural, necesar) ii este zguduit, si ca masura de autoaparare, trasforma mesagerul in personaj negativ, care il face intentionat sa se simta vinovat (cu ce scop, nu se stie) pentru ceva ce el a crezut atata timp ca este justificabil si corect. Sau nici macar nu si-a pus problema.
19 mai 2012
Super supa
Supa de morcovi si telina, cu quinoa si tarhon miraculos.
Tarhonul contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, regleaza digestia, calmeaza durerile de dinti si gingii. Pe langa asta este foarte aromat si face minuni in mancare, plus ca se poate pepara si ca infuzie (ceai).
18 mai 2012
organic/bio
In momentul de fata nu exista dovezi concludente cum ca legumele organice ar aduce beneficii nutritionale considerabile prin contrast cu cele obtinute conventional, asta inseamna ca nu s-au constatat niveluri cu mult mai crescute de vitamine, calciu, fier sau alte minerale, iar chestiunea de gust ramane cu atat mai mult incerta, desi oricine poate spune ca a experimentat diferente considerabile macar o data. Pe scurt, parerile raman impartite.
Dar nu se reduce totul la asta, la efectele imediate asupra satisfactiei consumatorului. In momentul de fata nici nu se cunosc cu adevarat urmarile folosirii pesticidelor si insecticidelor asupra
10 mai 2012
Povestea chestiilor
Simplu, clar si explicit. Schema ramane valabila pentru orice se produce, din orice resurse. Avantul orbesc din secolul trecut a dus consumul pe culmi nesustenabile, fapt ce a devenit o amenitare imediata, fie ca e vorba de hrana, transport, electronice sau obicecte banale de uz zilnic. Risipa si iresponsabilitate, pe scurt.
Scuze pentru subtitrarea in portugheza, e singura varianta dintr-o bucata care a permis embedding.
6 mai 2012
3 mai 2012
Mozaic de informatie
1 mai 2012
Joiana vs Grivei

"Carnismul este sistemul de convingeri sau ideologia invizibila care conditioneaza oamenii sa manance doar anumite animale. Cei mai multi oameni vad consumul de animale mai degraba ca un dat decat ca o alegere; in culturile unde se consuma carne, oamenii nu se intreaba de ce gasesc carnea anumitor animale dezgustatoare iar a altora apetisanta, sau de ce mananca animale in prima instanta. Cand consumul de carne nu este necesar pentru supravietuire, atunci devine o alegere, iar alegerile provin mereu din convingeri. (...) Recunoastem ca a nu manca animale provine dintr-un sistem de convingeri; vegetarianismul a fost numit in urma cu secole. In acest sens, nu ne referim la vegetarieni ca fiind <mancatori de plante>, caci intelegem ca a manca plante reflecta o ideologie de baza conform careia a manca animale este neetic si nepotrivit. Insa inca ne referim la non-vegetarieni ca fiind <mancatori de carne>, ca si cum actul de a consuma carne provine dintr-o dezicere de la un sistem de convingeri, ca si cum doar vegetarienii ar fi cei care isi aplica principiile si la masa. Totusi, motivul pentru care cei mai multi oameni mananca porci dar nu si caini, de exemplu, este pentru ca ei au un sistem de convingeri in ceea ce priveste consumul de animale." Altfel nu ar face mofturi, adaug eu...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)