10 apr. 2012

Pe scurt


Am luat asta si l-am tradus., sunt date verificate, oricine le poate verifica! Eu sunt recunoascatoare ca cineva a avut bunavointa sa le puna cap la cap pe o pagina. Sunt datele pentru SUA, dar spun multe despre intreaga lume. Asadar:

Argumentul foametei
Numărul de persoane din lumea întreagă, care vor muri ca urmare a malnutriţiei în acest an: 20 milioane
Numărul de persoane care ar putea fi adecvat hrănite cu ajutorul terenului eliberat în cazul în care doar americanii ar reduce aportul de carne cu10%: 100 milioane
Procentul de porumb cultivat în SUA, consumat de oameni: 20
Procentul de porumb cultivat în SUA, consumat de animale: 80
Procentul de ovăz cultivat în SUA, consumat de animale: 95
Procentul de proteine ​​irosite prin reciclarea vegetalelor in consumul din ferme: 90 (reciclare inseamna ca in loc sa mananc direct leguma, i-o dau vacii si apoi mananc vaca, astfel pierd 90% din capacitate nutritiva a legumei, pe langa impactul asupra mediului, deteriorarea sanatatii)
Cât de frecvent un copil moare ca urmare a malnutriţiei: la fiecare 2.3 secunde
Kilograme de cartofi care pot fi cultivati pe un acru: ​​18 140
Kilograme de carne de vită produse pe un acru: 114
Procentul terenurilor agricole din SUA consacrată producţiei de carne de vită: 56
Kilograme de cereale şi soia necesare pentru a produce mai putin de jumatate de kilogram de carne de vită pentru consum: 7

Argumentul mediului
Cauza încălzirii globale: efectul de seră
Cauza principală a efectului de seră: emisiile de dioxid de carbon din combustibili fosili
Combustibili fosili necesar pentru a produce o dieta centrata pe carne vs o dieta centrata pe vegetale: de 3 ori mai mult
Procentul de sol vegetal SUA a pierdut pana in prezent: 75
Procentul de sol vegetal SUA a pierdut in legatura directa cu creşterea animalelor: 85 din totalul pierdut
Numărul de acri de padure defrisata in SUA pentru terenurile agricole pentru a produce o dieta centrata pe carne: 260 milioane
Cantitatea de carne importate în SUA anual, din Europa Centrală şi America de Sud: 300.000.000 lbs (136 077 711 kg)
Procentul de copii din America Centrală, sub varsta de cinci ani, care sunt subnutriţi: 75
Suprafata de pădure tropicală distrusa în fiecare trimestru pentru fiecare kilogram de carne de vită produsa: 44 mp
Rata de dispariţie a unor specii din cauza distrugerii pădurilor tropicale pentru păşunat vite: 10.000 pe an (25% din farmaceuticele occidentale sunt bazata pe ingrediente din padurile tropicale, din care noi am studiat pana acum doar 1%)

Argumentul cancerului
Risc de cancer de sân pentru femeile care consuma carne zi de zi, comparativ cu mai puţin de o dată pe săptămână: de 3,8 ori
Pentru femeile care mananca oua zilnic, comparativ cu o dată pe săptămână: de 2,8 ori
Pentru femeile care mananca lactate de 2-4 ori pe saptamana: 3,25 ori
Risc crescut de cancer ovarian fatal pentru femeile care mananca oua de 3 sau mai multe ori pe săptămână faţă de mai puţin de o dată pe săptămână: de 3 ori
Risc crescut de cancer de prostata letal pentru bărbaţii care consuma carne, lactate, ouă zilnic, faţă de rar sau deloc: de 3,6 ori.

Argumentul colesterolului
Numărul de şcoli medicale din SUA: 125
Numărul  de şcoli medicale din SUA  care au cursuri de nutriţie: 30
Numarul de ore de fomare in nutriţie primite in medie de medicii din SUA pe parcursul a patru ani de şcoală medicală: 2.5
Cele mai frecvente cauze de deces în SUA: atac de cord
Cât de frecvent un atac de cord ucide în SUA: la fiecare 45 de secunde
Riscul de a muri in SUA de la atac de cord: 50%
Riscul mediu de atac de cord din SUA pentru persoane care nu mananca deloc carne: 15%
Riscul mediu de atac de cord din SUA pentru persoane care nu mananca deloc carne dar nici lactate sau oua: 4% (!!!)
Reducerea riscului de atac de cord, daca se reduce consumul de carne, produse lactate şi ouă cu 10 procente: 9%
Reducerea riscului de atac de cord, daca se reduce consumul de carne, produse lactate şi ouă cu 50 procente: 45%
Reducerea riscului de atac de cord, daca se elimina consumul de produse lactate şi ouă din dieta: 90% (!!!)
Nivelul mediu de colesterol la o persoane cu dieta centrata pe carne/lactate/oua: 210 mg / dl
Şanse de a muri de boli de inima, dacă sunteţi bărbat şi nivelul colesterolului din sânge este de 210 mg / dl: mai mare de 50%

Argumentul resurselor naturale
Cocumator a mai mult de jumătate din toată apa folosită pentru toate scopurile in SUA: productia de carne
Cantitatea de apă medie utilizată în producţia unei vaci: suficientă pentru a pluti un distrugător
Galoane de apă necesare pentru a produce un kilogram de grâu: 25
Galoane de apă necesare pentru a produce un kilogram de carne de vită: 5.000
Cati ani rezervele cunoscute de petrol ar putea dura, dacă fiecare om mananca o dieta centrată pe carne: 13
Cati ani rezervele cunoscute de petrol ar putea dura, dacă nu am mai manca deloc carne: 260
Numarul de calorii de combustibili fosili consumati pentru a obţine 1 calorie de proteine ​​din carne de vită: 78
Pentru a obţine o calorie de proteine ​​din soia: 2
Procentul din toate materiile prime de bază (produse de agricultură, silvicultură şi exploatare, inclusiv combustibili fosili), consumate de către SUA in producţia de animale: 33
Procentul din toate materiile prime consumate de către SUA, necesare pentru a produce o dieta complet vegetariana: 2

Argumentul antibioticelor
Procentul de antibiotice folosite de SUA in hrana pentru animale din ferme: 55
Procentul de infecţii de stafilococi rezistente la penicilină în 1960: 13
Procentul de infecţii de stafilococi rezistente la penicilină în 1988: 91

Argumentul pesticidelor
Credinta comuna: US Department of Agriculture protejează sănătatea noastră, prin inspecţie a cărnii
Realitate: mai putin de un animal la fiecare 250.000 de animale sacrificate este testat pentru depistarea reziduurilor chimice toxice
Procentul de lapte matern din SUA care conţine niveluri semnificative de DDT: 99
Procentul de lapte matern din SUA la mame vegetariene care conţine niveluri semnificative de DDT: 8
Nivelul de contaminare a laptelui matern, ca urmare a pesticidelor de hidrocarburi clorinate în produsele de origine animală, fata de contaminarea pentru mamele vegetariene: de 35 de ori mai mari
Cantitatea de dieldrin (insecticid) ingerata in medie de un copil alaptat in SUA: 9 ori nivelul permis

Argumentul etic
Numărul de animale sacrificate pentru carne pe oră (!!!) în Statele Unite: 660 000
Ocupatia cu profitabilitate cea mai mare in SUA: lucrător in abator
Ocupatia cu cea mai mare rată de accidentare la locul de munca: lucrător in abator

Argumentul performantei
Sportivul câştigator al Ironman Triathlon mai mult de două ori: Dave Scott (de 6 ori)
Dieta aleasa de Dave Scott: vegetariana
Cel mai mare mâncător de carne care a trăit vreodată: Tyrannosaurus Rex.... si unde este el astazi? :) asta e o gluma, evident!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...